REGULAMENT

REGULAMENT OFICIAL ESDU pentru competia DanceStar Romania 2017
Ultimul update 12.09.2016

1COMPETITIILE DANCESTAR

Competitiile DanceStar cuprind competitiile de calificare DanceStar World Tour si finala DanceStar – World Dance Master. Competitiile de calificare din cadrul turneului DanceStar se desfasoara o singura data pe sezon intr-o locatie specifica (in cazul Romaniei avem in acest an 2 (doua) competitii de calificare) – iar cei mai buni concurenti care s-au calificat in una din competitiile din cadrul turneului de calificare DanceStar pot participa la finala DanceStar – World Dance Master. Datele de desfasurare a competitiilor de calificare din cadrul DanceStar World Tour se publica in luna septembrie (la inceputul fiecarui sezon). Toti participantii care s-au calificat sunt plasati apoi in Liga A sau Liga B – in functie de calitatea dansului si a punctajul obtinut la turneul de calificare DanceStar. Finala DanceStar – World Dance Master se tine in fiecare an in luna mai in orasul Porec, Croatia. Participantii eligibili sunt aceia care s-au calificat in turneul de calificare DanceStar World Tour si au primit „Permisiunea de Start“. Toate competitiile de calificare din cadrul turneului DanceStar ca si de altfel finala DanceStar –World Dance Master sunt autorizate si supervizate de ESDU – recunoscuta ca federatie internationala de dans care garanteaza un nivel inalt tehnic si organizatoric, precum si impartialitatea juriului la toate turneele de calificare precum si la Finala DanceStar – World Dance Master.
Singurul mod de calificare pentru finala DanceStar – World Dance Master este participarea la competitiile de calificare din cadrul DanceStar World Tour.

2PARTICIPANTII

Competitiile de calificare din cadrul DanceStar sunt deschise tuturor dansatorilor amatori si profesionisti. Orice scoala, club, asociatie sau dansator individual are dreptul sa participe la competitiile de calificare DanceStar.

Dansatorul/rea care participa la solo sau duo/trio/quartet, poate dansa in cate dansuri doreste la aceeasi disciplina/grup/categorie de varsta, dar numai cel mai bun puctaj obtinut este clasificat (pentru mai multe detalii vizualizati pct. 12 Criterii de jurizare).

Ne rezervam dreptul de a verifica varsta participantilor precum si numarul dansatorilor corelati cu numarul dansatorilor inregistrati si cei aflati pe scena pe perioada prezentarii dansului. Daca se constata ca numarul dansatorilor de pe scena este mai mare decat numarul celor inregistrati in portal, se aplica o penalitate care este egala cu taxele de participare pentru categoria unde danseaza (daca categoria unde a fost inregistrat dansul este grup cu 6 dansatori, si pe scena sunt 8, veti fi penalizati cu contravaloarea taxelor de participare pentru cel mai mare numar de dansatori din acea categorie, adica in cazul nostru 12 dansatori). Daca vorbim de formatii, penalitatea va fi calculata ca si cum ar fi 26 dansatori pe scena.

3INTRARI

Toate dansurile pentru care au fost achitate taxele (taxa de inregistrare, taxa de concurs, taxele de penalizare) si care si-au upload-at muzica in format mp3, vor primi “Permisiunea de Start”, primind astfel dreptul de participare.

Inainte de a te inregistra la oricare din turneele de calificare din cadrul DanceStar World Tour, este obligatoriu sa va inregistrati in Portalul de Inregistrare al competitie.

Toti participantii trebuie sa achite, o singura data pe an, o taxa de inregistare de 12,00 €. Dupa achitarea taxei, dansatorul are dreptul sa participe la competitiile de calificare din cadrul DanceStar si daca se califica la Finala DanceStar – World Dance Master.

4COMPETITIILE DE CALIFICARE

Toate competitiile de calificare din cadrul DanceStar World Tour sunt deschise tuturor amatorilor si profesionistilor care doresc sa participe.

Inregistrarea in concurs se face ONLINE prin Portalul de Inregistrare.

Turneul de calificare DanceStar este singurul mod de calificare si eligibilitate pentru participarea la Finala DanceStar – World Dance Master pentru Liga A si B.

Fiecare competitie are o data limita de inscriere si un numar limitat de dansatori si dansuri in concurs. Inregistrarea pentru concurs este inchisa in momentul in care se ajunge la termenul limita de inscriere sau limita privind numarul participantilor/numarul de dansuri in concurs a fost atins.

Participantii pot concura de mai multe ori. Fiecare scoala sau dansator poate participa la unul sau mai multe competitii din cardul DanceStar World Tour. Daca dansul/coregrafia nu s-a calificat pentru Finala DanceStar – World Dance Master Liga A sau B la una din competiile de calificare, dupa primirea puctajului si a comentariilor juriului, scoala sau dansatorul poate imbunatati coregrafia/dansul si se poate inregistra la alta competitie de calificare. Se poate de asemenea, prin imbunatatirea calitatii coregrafiei si participarea la o alta competitie de calificare din cadrul turneului de calificare DanceStar World Tour sa se treaca de la clasarea in Liga B la clasarea in Liga A.

5DANCESTAR FINALS – A (Top Class) AND B (Standard) LEAGUE

Depinde de punctele obtinute in competitia de calificare, coregrafia este eligibila pentru Liga A sau Liga B. „Permisiune de Start“ este necesara a fi prezentata la inregistrarea la Finala DanceStar-World Dance Master.

Coregrafia calificata in competitiile de calificare poate sa difere de cea prezentata in Finala DanceStar.

Schimbari posibile:

– Coregrafiile pot fi modificate (mai mult de 20%) pentru a aduce coregrafia in concordanta cu comentariile juriului din calificari, dar coregrafia trebuie sa fie recunoscuta ca fiind cea din calificari;
– Dansatorul/dansatorii nu pot fi inlocuiti/substituiti, eliminati sau adaugati, dansul nu poate schimba categoria de varsta sau grup, decat printr-o adresa in scris cu o motivatie temeinica; dansul poate fi trecut la o categorie mai joasa cu aprobarea conducerii ESDU;
– Daca dansatorul concureaza intr-o anumita categorie de varsata singur, el/ea poate sa ceara plasarea intr-o categorie de varsta mai mare.

Schimbarile in coregrafiile calificate trebuiesc raportate prin completarea unui formular in Portalul de Inregistrare.

Participantii din tarile unde exista competitii de calificare nu au posibilitatea de a se califica din DanceStar All Other Countries. Pentru a se califica in Finala DanceStar Liga A, coregrafia trebuie sa obtina cel putin 75 puncte din maxim de 120 puncte.

Pentru a se califica in Finala DanceStar Liga B, coregrafia trebuie sa obtina un punctaj intre 50 si 74 puncte din 120 maxim de puncte.

6TAXE DE INREGISTRARE/PARTICIPARE

Cand efectuati inregistarea in portal, portalul calculeaza automat valoarea taxelor de inregistrare si de concurs si va arata instructiunile de plata.
Taxa de concurs este calculata pe dansator/dans.
Taxa de inregistrare este calculata pe dansator, o singura data pe sezon.
Dupa ce dasatorii sunt inregistrati si sunt achitate taxele, „Permisiunea de Star“ este trimisa pe email.
Doar dansurile care au primit „Permisiunea de Start“ pot participa la competitiile de calificare.

7TAXE DE PENALIZARE

Orice modificare a dansului odata inregistrat este penalizata cu 3 Eur daca modificarea produce schimbari ale listei de start. Ex: daca prin eliminarea unui dansator din dans, dansul trece de la Formatii la Group.

Orice dans adaugat in portal dupa data limita de inscriere produce o penalizare de 3 Eur.

Penalizarea trebuie achitata pentru a primi “Permisiune de Start”. Daca aceasta nu este achitata pana la data competitiei, aceasta trebuie achitata la Inregistrarea in Concurs si doar dupa dansul va putea sa primeasca “Permisiunea de Start”.

8CATEGORII DE VARSTA

Categoriile de varsta sunt:

MINI: 4 – 8 ani;
CHILDREN: 9 – 11 ani;
JUNIORS: 12 – 15 ani;
SENIORS: 16 ani sau mai in varsta.

 • Data de referinta pentru calculul varstei este ultima zi a Finalei DanceStar – World Dance Master.
 • Varsta pentru grupurile MINI, CHILDREN, JUNIOR si SENIOR se stabileste dupa varsta celui mai in mare dintre dansatori, categoria de varsta fiind data de cel mai mare dansator (nu se mai face media de varsta).
 • Toate categoriile de varsta pot concura impreuna.

Categorii de varsta pentru World Dance Master 2017:

 • MINI: nascut intre 29/05/2008 si 28/05/2013 (incluzand si cele doua date). Varsta 4 – 8.99.
 • CHILDREN: nascut intre 29/05/2005 si 28/05/2008 (incluzand si cele doua date). Varsta 9 – 11.99
 • JUNIOR: nascut intre 29/05/2001 si 28/05/2005 (incluzand si cele doua date). Varsta 12 – 15.99
 • SENIOR: nascut dupa 28/05/2001. Varsta 16 +

Ne rezervam dreptul sa cerem dovada varstei dansatorilor in ziua competitiei solicitand pasapoartele participantilor/orice alt act de identitate.

9CATEGORII

Solo: 1 dansator
Duo/Trio/Quartet: 2/3/4 dansatori
Group: 5-12 dansatori
Formation: 13 + dansatori
Production number group: 9 – 12 dansatori
Production number formation: 13 + dansatori

10DISCIPLINE:

Clasic Chapter:

 • Ballet
 • National/Folkloric Dance
 • Contemporary Modern
 • Lyrical
 • Jazz
 • Musical Theater
 • Tap

Urban Chapter:

 • Urban Dance Styles
 • B-boying
 • MTV

Open Chapter:

 • Open
 • Acrobatic Dance
 • Production Number

Atentie!

Coregrafiile inregistrate incorect vor fi jurizate de arbitrii, dar vor fi depunctate cu 20 puncte. Explicatii detaliate despre toate disciplinele si o prezentare video pentru fiecare disciplina sunt disponibile pe dancestar.org/disciplines.

11LIMITE DE TIMP

Solo: 1.00 – 2.00 min
Duo/Trio/Quartet: 1.00 – 2.00 min
Group: 2.00 – 3.00 min
Formation: 2.00 – 3.30 min
Production Number: 3.00 min – 4.30 min
Cronometrarea incepe cu semnul distinct de incepere si se termina de asemenea cu acelasi semnal distinct de final.
Se permite un decalaj de +/- 5 sec. Depasirile timpului limita se penalizeaza cu 20 puncte.

12MUZICA

Muzica trebuie uplodata in portalul de inregistrare cand inscrieti dansurile.
Muzica trebuie sa fie in format mp3.
1 coregrafie = 1 MP3 file

In cazul in care muzica nu este uplodata dansul nu poate sa fie prezentat in concurs.

Scolile sunt responsabile cu alegerea, editarea si pregatirea propriilor melodii. Va rugam sa pregatiti in mod profesional muzica pentru fiecare coregrafie itn parte.

13SISTEMUL DE JURIZARE

(a) Tehnica: 40 %

(b) Coregrafie : 30 %

(c) Nivelul performantei: 15%

(d) Impresia generala: 15%

Fiecare jurat acorda note pe o scara de la 1 la 10 pentru fiecare criteriu. Maximum de puncte pe care poate un membru al juriului sa-l acorde este de 40.

Numarul maxim de puncte este 120.

Juriul este compus din 3 jurati. Un jurat de rezerva este prezent obligatoriu. Evaluarea este nediscutabila si finala. Exista doar o singura runda. Ne rezervam dreptul de a introduce o runda aditionala in cazul in care numarul coregrafiilor este mare in aceeasi disciplina sau categorie, dar doar la solicitarea juriului.

Dupa competitie, competitorii pot vedea numarul de puncte obtinute si comenturile juriului in contul creat in Portalul de inregistrare.

Punctajele si comenturile pentru fiecare coregrafie in parte sunt disponibile la 7 zile dupa terminarea competitiei in contul creat.

Dansurile care au obtinut minim 75 puncte se califica la Finala DanceStar – World Dance Master Liga A.

Dansurile care au obtinut intre 50 si 74 puncte se califica la Finala DanceStar – World Dance Master Liga B.

Daca doresc, dansatorii pot imbunatati puctajul obtinut si se pot inregistra la oricare alt turneu de calificare din cadrul DanceStar World Tour.

Daca obtin un punctaj mai mic la o alta competitie de calificare la care s-a incris, cel mai bun punctaj va fi luat in considerare pentru finala.

Fiecare dansator poate dansa in oricate coregrafii din aceeasi disciplina/categorie doreste, dar doar cel mai mare punctaj va fi clasificat. Toate celelalte coregrafii vor fi jurizate si pot fi calificate in Finala DanceStar – World Dance Master Liga A sau World Dance Master Liga B.

Fiecare solo si Duo/Trio/Quarted poate performa in oricate coregrafii din aceeasi disciplina/categorie, de cate ori doresc, dar doar cel mai mare punctaj va fi clasificat. Toate celelalte coregrafii vor fi jurizate si pot fi calificate in Finala DanceStar – World Dance Master Liga A sau World Dance Master Liga B.

14PREMII SPECIALE

 • Best Male Talent – 300 EURO cash;
 • Best Female Talent – 300 EURO cash;
 • Best Choreography – Pachet Dansator la World Dance Masters (fara cazare);
 • Alte premii pentru dansurile pe care juratii le considera exceptionale.

15REGULI GENERALE

 • Prin inregistrarea in competitie sunteti de acord cu regulile si regulamentele ESDU.
 • Un reprezentant al scolii/club trebuie sa fie prezent in spatele scenei cu cel putin cinci dansuri inainte de intrarea in concurs.
 • Directorii sau antrenorii nu au voie sa puna semne, sa dea semnale dansatorilor, sau sa intre in scena pe perioada dansului.
 • Scolile sunt responsabile pentru orice accidentare pe toata durata competitiei. Fiecare scoala trebuie sa aiba propria asigurare medicala.

Nerespectarea urmatoarelor reguli inseamna o depunctare de 20 de puncte:

 • Nepregatirea corespunzatoare a muzicii de concurs;
 • Mari schimbari ale coregrafiilor calificate;
 • Depasirea cu mai mult de 5 secunde a duratei coregrafiei;
 • Inregistrarea coregrafiei in disciplina gresita.

Reprezentantii scolilor sunt invitati sa participe la intrunirile profesorilor, unde vor fi informati despre programul sau schimbarile din competitie.

Profesorii, antrenorii, spectatorii pot fi eliminati din sala pentru comportament necorespunzator.

Scoala poate fi descalificata pentru comportamentul neadecvat al dansatorilor, profesorilor, antrenorilor, sau directorului scolii.

Inregistrarile video, fotografierea este interzisa si poate fi facuta doar de persoanele autorizate.

Coregrafiile originale sunt permise la toate disciplinele.

Acrobatiile sunt definite ca fiind elemente gimnice fara elemente de dans (ex. salt, flick-flack). Sariturile si ridicarile nu sunt incluse in aceasta definitie si sunt exceptii de la regula.

Acrobatiile trebuiesc integrate in dans si nu trebuie sa domine stilul de dans.
Ordinea dansurilor este cea prezentata in program. Pentru timp suplimentar necesar schimbului de costume, trebuie sa informati organizatorii din timp, in scris pe adresa de email info@dancestar.org.

Lista de start va fi anuntata pe pagina oficiala cu o saptamana inaintea concursului.

Intrarea pe scena se face direct dupa anuntarea numarului de concurs si dansatorul trebuie sa se aseze in pozitia de start. Dansatorii trebuie sa paraseasca scena imediat dupa prezentarea coregrafiei.

Toate costumele, muzica, coregrafiile trebuiesc concepute in spirit de sportivitate.

Aceesoriile sunt permise daca sunt asezate rapid inaintea coregrafiei si luate imediat  dupa terminarea coregrafiei si parasirea scenei.

Iluminatul personal sau orice efecte care folosesc foc sunt nepermise.

Creativitatea, originalitatea, miscarile, efectele, folosirea spatiului de pe scena de catre dansatori sunt elemente importante.

Coregrafiile trebuiesc adaptate abilitatilor si varstei dansatorilor.

Puncte individuale sunt acordate doar la categoria solo. In celelalte categorii, rezultatele sunt bazate pe relationarea intregului grup.

Coregrafia realizata pentru Duo si Trio trebuie sa arate relationarea dintre membrii dansului.

Cantatul live este permis doar in“Production number”.

Dansatorul poate sa concureze pentru doua scoli dar nu la aceeasi disciplina sau categorie.

Directorii de scoli/cluburi sunt invitati si asteptati sa ia parte la deschiderea oficiala, intalnirea profesorilor si la festivitatea de premiere.